Expositie Gorcums Museum - Rondom Peter Struycken en Rondom 3D

Tentoonstelling in het Gorcums museum van Baguio tafellampen in verschillende kleuren en materialen en abstracte kubus, ontworpen en 3d-geprint door Studio BL - Bastiaan Luijk

In februari 2024 is een nieuwe expositie in het Gorcums geopend: Rondom Peter Struycken en Rondom 3D - een tentoonstelling over het gebruik van computers in de kunst. 

Het museum heeft ons via Galerie Zône benaderd om deel uit te maken van de expositie Rondom 3D, met werken met betrekking tot 3D printen: Bastiaan Luijk toont er zijn Baguio tafellamp en de Kubus Ruimte voor Ruimtelijkheid en Frida van der Poel toont haar krukje NOVY SKOK in samenwerking met Bastiaan. We zijn trots en dankbaar onderdeel te mogen zijn van deze expositie, naast het werk van Nick Ervinck, Michiel van der Kley, Marco van Trigt en Anouk Wipprecht.

We hebben tijdens de opening onze ogen uitgekeken en inspirerende gesprekken gevoerd. Het werk van de 85 jarige computerkunst pionier Peter Struycken is fascinerend en veelomvattend: van plottertekeningen en fotoprints tot textiel, animaties en een speciaal ingerichte ruimte met een installatie met vijfschermenprojecties op muziek van Pierre Boulez en Alexander Skrjabin. Tijdens de opening was er een live interview met Peter Struycken, gehost door curator Jack van Mildert, deze is terug te zien op het youtube kanaal van Gorcums Museum. (aanrader!) Rondom de werken van Peter zijn ‘bevriende werken’ te zien uit zijn prive collectie, met werk van:

Carel Blotkamp, Hoos Blotkamp, Rinus van den Bosch, Ad Dekkers, Rein Draijer, Ger van Elk, Bettie van Haaster, Cecile van der Heiden, Willem Hussem, Rob van Koningsbruggen, André Kruysen, Geert Lap, Floris van Manen, Marc Mulders, Mai van Oers, Charlotte van Pallandt, Eja Siepman van den Berg, Charley Toorop, Harry Verburg, Juul Vermeire, Carel Visser en Lawrence Weiner

De expositie is te zien tot en met september 2024.

Meer informatie: https://www.gorcumsmuseum.nl/tentoonstelling/rondom-ps-en-rondom-3d/

Back to blog

Leave a comment

Please note: comments need to be approved before they are published.