Prijs op aanvraag
Pixelated Mona Lisa is een abstracte weergave van Leonardo Da Vinci's meesterwerk. De pixels zijn ingevuld met gebruikte koffiecapsules. 

We hebben onderzocht welke kleuren in de Mona Lisa het meest overeenkomen met de kleuren van de koffiecapsules om zo de meest herkenbare representatie te krijgen. Het interactieve 3D model hieronder is onderdeel van het algoritme dat voor dit werk is ontwikkeld.
Klik op de "play" knop om het model te starten. Je kunt daarna met je muis (of vinger op mobiel apparaat) het model draaien en in- / uitzoomen.
Toelichting
In het 3D-model zie je gekleurde bollen en kleine kubussen in 3D ten opzichte van elkaar, de "RGB-ruimte". Elke RGB waarde is vertaald in een 3D coördinaat: rood heeft bijvoorbeeld een RGB kleurwaarde van 255,0,0 en krijgt het 3D coördinaat x=255,y=0,z=0. Wit: x=255, y=255, z=255. Etc.

Met dit ruimtelijk kleurcoördinaten systeem is de afstand bepaald tussen de kleuren in de Mona Lisa en de kleuren van de koffie capsules:

- Kubussen zijn de kleuren in de Mona Lisa
- Bollen zijn de kleuren van de koffiecapsules (grotere bol = grotere beschikbaarheid van die kleur capsule)
- Een kortere afstand tussen een bol en een kubus betekent een betere kleur overeenkomst
- Als een kleur capsule niet meer beschikbaar is, wordt de volgende dichtstbijzijnde kleur berekent, tot dat alle pixels zijn ingevuld
Informatie
Prijs: op aanvraag
Materiaal: RVS paneel, aluminium koffiecapsules
Afmetingen: 126 x 84cm 

​​
Dit werk kun je kopen of reserveren door je gegevens te mailen naar info@studiobl.nl

Wij leveren grote werken doorgaans binnen 1-2 weken. Bezorging in overleg.


You may also like